banner Y.Kooijman glazenwasser en schoonmaakbedrijf Santpoort
offerte glazenwasser Santpoort

Glazenwasser Santpoort


Zoekt u een glazenwasser in Santpoort?

Wij brengen uw ramen graag weer in een stralend resultaat. Als glazenwasser in Santpoort
weten wij dat u als inwoner het belangrijk vindt dat uw woning er altijd netjes uitziet. U heeft wellicht niet langer de tijd of mogelijkheid om uw ramen zelf te wassen. Daarnaast blijft het glazenwassen een vak en nemen wij u het werk graag uit handen.

Wij hebben een team van nette glazenwassers die het werk met plezier uitoefenen en staan voor hun vak. Zij dragen bedrijfskleding waardoor zij voor u als klant altijd duidelijk zichtbaar en aanspreekbaar zijn. Om een zo goed mogelijk resultaat te realiseren kiezen wij ervoor om te werken op de traditionele manier (d.w.z. met de hand en ladder). Op deze manier kunnen wij een hoog afwerkingsniveau realiseren. Als glazenwasser in Santpoort maken wij uw houtwerk tijdens het ramenlappen standaard schoon. Op deze manier blijft deze in een zo goed mogelijke staat van onderhoud.

Ons bedrijf is zowel voor het wassen van uw binnen- als buitenramen inzetbaar. Wilt u uw dakgoten laten leeghalen of uw terras laten schoonspuiten door middel van een hoge drukspuit? Ook dit behoort bij ons tot de mogelijkheden. Als u op zoek bent naar een professionele glazenwasser in Santpoort, kunt u ons vrijblijvend bellen voor het maken van een afspraak. Wij zijn u graag van dienst.

Een stukje historie
Santpoort Noord is in de twaalfde eeuw ontstaan, ten westelijk van de kruizing Heerenweg (nu Hoofdstraat) en Westlaan (Huis ten Bildtstraat). De benaming van Santpoort was rond 1750 Zandpoort en is een vervorming van het Latijns 'sancta porta' wat de heilige poort/doorgang betekent. Santpoort stond bekend als pleisterplaats met vrij veel herbergen. Er waren veel blekerijen gevestigd omstreeks half 16e eeuw tot in de 19e eeuw. De bebouwing was lintvormig, breidt zich vanaf half 19e eeuw uit en is dan voornamelijk agrarisch. De ontwikkeling naar forenzedorp komt vanaf 1905 op gang. De kleinschaligheid van bebouwing heeft erg lange tijd aangehouden en is pas in de jaren negentig doorgebroken.

Santpoort Zuid was vroeger een Middeleeuws moerasgebied De Schipbroeken genaamd. Hier lagen twee kasteels met strategische ligging: kasteel Brederode en Huis te Velsen. De laatste is in de 15e eeuw verloren gegaan. Kasteel Brederode was in de 16e eeuw ook al vervallen tot ruïne vervallen, maar is eind 19e eeuw als een van de eerste beschermde monumenten ‘gerestaureerd’. Het dorp is als buurtschap in de 16e eeuw ontstaan als gevolg van het graven van de Jan Gijzenvaart (1537). De Bloemendaalsestraatweg lag aan het eind van deze vaart en werd daarmee een belangrijke verbindingsweg. Er waren negen blekerijen aan gevestigd. Het station van Santpoort werd in 1865 gebouwd waarna de Duinweg en de Vinkenbaan ontstonden als forensen villabuurt. De Bloemendaalsestraatweg kenmerkt zich door de kleinschalige architectuur en kreeg een dorpser karakter. Hier zijn nog een aantal 17e eeuwse huizen van bewaard gebleven. Het forensenkarakter is definitief bepaald doordat het Philipspark in de jaren dertig werd aangelegd. De mooie karakters van beide dorpen zijn voor ons een van de redenen dat wij graag als glazenwasser in Santpoort werkzaam zijn.